Meny




Therese w Olofsson
Umeå

Färg och form har alltid tilltalat Therese W Olofsson, eller Tess som hon normalt kallas. Hon ville bli frisör eller fotograf när hon växte upp.

Frisör blev hon till slut, och fotograf en kort tid då hon även provat på att ha egen studio i hopp om att komma tillbaka till arbetslivet efter en whiplashskada.

– Men min nackskada uppskattade inte belastningen, säger Tess.

Nu fotograferar hon enbart för sitt eget välbefinnande och fotografen i henne utvecklas ständigt. Tess har skaffat sig en fotostudio igen, men nu bara på hobbynivå.

– Fullärd blir jag nog aldrig känns det som.

Motiven hittar hon överallt och Therese W Olofsson vill beskriva mig som lite spretig, eller kanske rent av mycket spretig. Man kan också vända på det och se sig som mångkunnig.

Hon vill helst inte fastna i något fack utan fotograferar det som intresserar henne för stunden. Men visst finns det en förkärlek för svartavita bilder, det syns ganska påtagligt i Tess bilder, men det ena förtar inte det andra.

– Jag förlorar mig varje år i macrovärldens underbara färger efter vår långa och färglösa Norrlandsvinter. Jag har även gjort några tappra försök att fotografera vilda djur, men då krävs ju tålamod, och kanske rent av ett stativ som dock inte är min bästa kompis, då jag är mer av en ögonblicksfotograf som allra helst fotar på frihand.Men jag lär mig sakta att använda stativet då det verkligen behövs, fortsätter Tess.

Tekniken är inte viktigast för Tess. Känslan och Ljuset är det hon vill fånga och förmedla.

Hon blev vald som distriktsordförande för Norra Norrlands Fotoklubbar 2010.

– Spännande och hedrande att Distriktet ville anförtro posten till mig. Jag hoppas jag kan bidra med något till alla klubbar och dess medlemmar, man kan bara göra sitt bästa och hoppas att det räcker, säger Therese W Olofsson.

Tess menar att fotointresset gett så mycket mer än bara bilder, hon har fått vänner för livet tack vare sig engagemang inom fotovärlden,

Therese W Olofsson är medlem i:
FoQus ett litet tjejsällskap i Umeå.
Umeå Bildgrupp
Biofoto
Femmes in Focus som ger mig massor med inspiration och kreativitet.